Close
menu
menu
Farma Chem 2023 Certification Badge
Farma Chem 2023 Certification Badge
Back to top
CanSat InGreece_4GK-SAT_Social_2_202305
/ FARMA-CHEM / ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2023

Η FARMA-CHEM SA, ΜΕΓΑΣ ΧΟΡΗΓΟΣ στην επιτυχημένη προσομοίωση εκτόξευσης δορυφόρου που πραγματοποιήθηκε από τη μαθητική ομάδα του 4ου ΓΕΛ ΚΟΖΑΝΗΣ

Στα πλαίσια του μαθητικού διαγωνισμού  CanSat inGreece 2023 που διοργανώθηκε από την SPIN – Space Innovation και το γραφείο του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Διαστήματος (ESA)  ESERO Greece (European Education Recourse Office), η μαθητική ομάδα του 4ου ΓΕΛ ΚΟΖΑΝΗΣ κατάφερε να ολοκληρώσει με απόλυτη επιτυχία την προσομοίωση εκτόξευσης του δορυφόρου «4GK SAT»,  με σκοπό τη μέτρηση ύπαρξης διαταραχών μαγνητικού πεδίου.

Ο μαθητικός διαγωνισμός CanSat in Greece, πραγματοποιήθηκε στην ΑΘΗΝΑ 20-23 Απριλίου και μέλη της ομάδας του 4ου ΓΕΛ Κοζάνης που συμμετείχαν στην τελική φάση ήταν οι μαθητές:
ΔΙΑΦΑ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ, ΘΕΟΦΥΛΑΚΤΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ, ΛΙΑΝΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ, ΜΠΑΛΑΣΚΑΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ, ΜΥΛΩΝΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ, ΜΩΡΑΪΤΗ  ΑΘΗΝΑ, ΠΑΝΑΓΟΥΛΙΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ, ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΜΕΛΙΝΑ, ΠΑΠΑΝΤΩΝΙΟΥ ΑΝΤΩΝΙΟΣ , ΣΤΟΓΙΑΝΝΗ ΜΑΡΙΑ, ΠΑΠΑΖΗΣΗΣ ΑΓΓΕΛΟΣ ΚΑΙ ΣΠΑΝΙΔΗΣ ΦΩΤΙΟΣ. Την αποστολή συνόδεψαν οι υπεύθυνοι καθηγητές του 4ου ΓΕΛ Κοζάνης κ. ΚΑΣΝΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ και κ. ΜΑΥΡΙΔΟΠΟΥΛΟΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ.

Η ομάδα κατάφερε να εκτοξεύσει με επιτυχία το δορυφόρο της “4GK SAT” στο 1Km και στη συνέχεια έκανε συλλογή και επεξεργασία δεδομένων στη βάση με τηλεμετρία,  που αφορούσαν ατμοσφαιρική πίεση, θερμοκρασία αέρα,  υψόμετρο,  γεωγραφική θέση (πρωτεύουσα αποστολή) και μετρήσεις που αφορούσαν την ύπαρξη μεταβολών μαγνητικού πεδίου (δευτερεύουσα αποστολή).

Τα αποτελέσματα, τεκμηριώθηκαν επιστημονικά με αποτέλεσμα την κατάκτηση της διάκρισης «OUTSTANDING SCIENCE MISSION – CanSat In Greece 2023».

Αρωγός σε όλη αυτή την προσπάθεια ήταν η FARMA-CHEM SA, εταιρεία παραγωγής & εμπορίας γεωργικών προϊόντων φυτοπροστασίας και θρέψης με έδρα στη Σίνδο Θεσσαλονίκης.

Η FARMA-CHEM SA, διαθέτοντας χορηγία 1000€ αλλά και αναλαμβάνοντας την προώθηση της αποστολής, απέδειξε για ακόμη μια φορά ότι υποστηρίζει έμπρακτα δράσεις μαθητών που ξεφεύγουν από την τυπική εκπαίδευση και αναδεικνύουν τη δημιουργική φαντασία των νέων καθώς και την καινοτομία στις επιστήμες.

 

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΚΤΟΞΕΥΣΗ ΤΟΥ ΔΟΡΥΦΟΡΟΥ!

Share this Post:

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER

  • Καλλιέργεις

  • Εχθρός / Ασθένεια

  • Δραστικές ουσίες

  • ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΦΙΛΤΡΩΝ