Close
menu
menu
ΕΣΠΑ
Back to top
AGRICOLA – Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ / ΜΑΪΟΣ 2021

FARMA-CHEM S.A. Πρωταγωνιστικός ρόλος στην ελληνική γεωργία και παρουσία σε πάνω από 20 χώρες

H FARMA-CHEM S.A. αποτελεί για πάνω από 60 έτη μία από τις πιο ισχυρές εταιρείες στον κλάδο της Φυτοπροστασίας, των Εξειδικευμένων Προϊόντων Θρέψης αλλά και Βιοκτόνων στον ελληνικό χώρο και διεθνώς.
Εδρεύει στη Βιομηχανική Περιοχή της Σίνδου Θεσσαλονίκης όπου στη συγκεκριμένη τοποθεσία βρίσκονται εκτός των γραφείων και οι παραγωγικές εγκαταστάσεις της εταιρείας. Εκεί με παροχή υπηρεσιών υψηλού επιπέδου και εφαρμόζοντας πλήρως, τα πιστοποιημένα πρότυπα σχεδιασμού εγκαταστάσεων SEVESO III, αλλά και τα πρότυπα ποιότητας, υγιεινής και ασφάλειας: ISO 9001:2015 & ISO 45001:2018, παράγεται η πλειοψηφία υγρών και στέρεων σκευασμάτων που η επιχείρηση διαθέτει στο προϊοντικό της χαρτοφυλάκιο.
Ανεξαρτήτως της καθετοποιημένης παραγωγής, η FARMA-CHEM έχει συνάψει πολυετείς και εξαιρετικής σημασίας εμπορικές συνεργασίες με μεγάλες πολυεθνικές εταιρείες, σε αρκετές από τις οποίες αποτελεί και αποκλειστικό αντιπρόσωπο τους στην Ελλάδα και τις Βαλκανικές Χώρες. Παράλληλα, στον τομέα της έρευνας νέων προϊόντων και καινοτόμων τεχνολογιών, η εταιρεία συνεργάζεται με τους σημαντικότερους αρμόδιους φορείς και με τα πιο έγκυρα ερευνητικά κέντρα.
Επιπρόσθετα με την ηγετική θέση που κατέχει στην Ελλάδα, η FARMA-CHEM S.A. παρουσιάζει σημαντική εμπορική δυναμική και στη διεθνή αγορά καθώς μετρά ήδη παρουσία σε πάνω από 20 χώρες. Επίσης την τελευταία πενταετία παρά τις αντίξοες συνθήκες κατόρθωσε να παρουσιάσει αλματώδη ανάπτυξη στην εξαγωγική της δραστηριότητα της τάξεως του 60%.
Ο κος Μπουρίτης Γεώργιος, Γεωπόνος, απόφοιτος Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών και Διευθυντής Πωλήσεων της FARMA-CHEM S.A., σε μία μακροσκελή συνέντευξη ανέπτυξε μεταξύ άλλων όλους τους λόγους της αλματώδους ανάπτυξης της εταιρείας.
«Κινηθήκαμε επιθετικά δεν ενταχθήκαμε σε μεθόδους συσσώρευσης, περιορισμών και περικοπών προσωπικού. Εφαρμόσαμε στρατηγική εδραίωσης και ενίσχυσης του υπάρχοντος δικτύου, εξωστρέφειας και υγειούς ανταγωνιστικότητας. Είδαμε πως για να μπορέσουμε να ανταπεξέλθουμε στην υψηλή ζήτηση αλλά και στις προδιαγραφές που οι ίδιοι θέσαμε στον εαυτό μας και οφείλουμε να πληρούμε έπρεπε να επαναπροσδιορίσουμε αρχικά την ταυτότητα της εταιρείας μας και να την τροποποιήσουμε από μια Ελληνική εταιρεία ηγέτη στο χώρο των αγροχημικών και προϊόντων φυτοπροστασίας σε μία Ελληνική εταιρεία, διεθνών όμως προδιαγραφών όσο αφορά την ταχύτητα παραγωγής αλλά και την ποιότητα των παραγόμενων προϊόντων και υπηρεσιών. Συγκεκριμένα:

Παρουσιάζουμε την τελευταία τριετία σταθερή ανάπτυξη του κύκλου των εργασιών κατά 15-20% ετησίως. Καθώς το 2018 ολοκληρώσαμε τη χρονιά με τζίρο 13.210.000 ευρώ, το 2019 με 15.200.000 ευρώ και το 2020 παρά την πανδημία και τις εξαιρετικά δυσμενείς κλιματολογικές συνθήκες με 18.500.000 ευρώ.
Το ανθρώπινο δυναμικό αποτελεί την κινητήρια δύναμη για όλες μας τις δραστηριότητες και αποτέλεσε μια από τις μεγαλύτερες επενδύσεις μας τα τελευταία έτη, επανδρώσαμε πλήρως το τμήμα πωλήσεων με ικανούς συναδέλφους και κερδίσαμε όπως αναμέναμε επιπλέον μερίδιο στην αγορά.
Αυξήσαμε το προϊοντικό μας χαρτοφυλάκιο κατά 30%!
Επενδύσαμε σε νέες γραμμές παραγωγής και μηχανολογικού εξοπλισμού. Κατασκευάστηκαν μια υπερσύγχρονη γραμμή παραγωγής κόνεων και μία κρυσταλλικών λιπασμάτων, επένδυση που ξεπέρασε το 1.000.000 ευρώ.
Επίσης εισάγαμε εξειδικευμένα και υψηλής απόδοσης συστήματα αυτοματισμού – συλλογής – αποθήκευσης σε όλες μας τις αποθήκες.
Αναδιαμορφώσαμε τις εγκαταστάσεις με τη δημιουργία νέων χώρων εστίασης, αποδυτηρίων και στάθμευσης.
Πλήρης αυτοματοποίηση γραμμών παραγωγής υγρών σκευασμάτων – από τη διαμόρφωση του προϊόντος έως και την παλετοποίηση του αλλά και ενίσχυση των βιομηχανικών μας εγκαταστάσεων με μια νέα αποθήκη ετοίμων 1.100τ.μ. Έργο αξίας 2.000.000 εκ. ευρώ που λαμβάνει χώρα το 2021»

Στην ερώτηση που του τέθηκε πάνω στην μελλοντική πολιτική της FARMA-CHEM S.A. χαρακτηριστικά ανέφερε:

«Είναι γεγονός ότι τα τελευταία χρόνια έχουμε αντιμετωπίσει πρωτόγνωρες καταστάσεις. Πολυετή οικονομική κρίση, την πανδημία Covid-19 καθώς και έντονες κλιματολογικές καταστάσεις που επηρέασαν και εξακολουθούν να επηρεάζουν την Ελληνική Γεωργία. Η FARMA-CHEM στάθηκε δίπλα στους συνεργάτες της όλα αυτά τα χρόνια, υποστηρίζοντας τους με κάθε δυνατό τρόπο. Παρέχοντας υψηλού επιπέδου υπηρεσίες και προϊόντα κατόρθωσε να χτίσει πολύ ισχυρούς δεσμούς συνεργασίας και εμπιστοσύνης. Στο ίδιο πλαίσιο θα κινηθούμε και τα επόμενα χρόνια επενδύοντας τόσο στους ανθρώπους μας και στις διαπροσωπικές σχέσεις, όσο και σε τεχνολογικό εξοπλισμό, επιστημονική κατάρτιση και ενημέρωση όλων των συνεργατών ώστε να δύνανται να ανταπεξέλθουν στις προκλήσεις του αύριο. Είμαι βέβαιος ότι με τις κινήσεις και τις συνεργασίες μας η εταιρεία μας θα έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στην Ελληνική γεωργία και θα εξακολουθήσει να αποτελεί τον καλύτερο πρεσβευτή των Ελληνικών προϊόντων στην Ευρώπη με την έντονη εξαγωγική της δραστηριότητα και στα έτη που θα ακολουθήσουν».

Share this Post:

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER

Μετάβαση στο περιεχόμενο
  • Καλλιέργεις

  • Εχθρός / Ασθένεια

  • Δραστικές ουσίες

  • ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΦΙΛΤΡΩΝ